Sunday, November 27, 2011

ေရေႏြးၾကမ္းက ကိုလက္စေရာပမာဏကိုေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္

ေရေႏြးၾကမ္းက ကိုလက္စေရာပမာဏကိုေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္
ခႏၶာကိုယ္တြင္းအက်ိဳးျပဳေသာကို လက္စေရာ HDL ႏွင့္ ဥပါဒ္ေပးေသာ ကိုလက္စေရာ LDL ဟူ၍ ႏွစ္မ်ိဳးရွိရာ ေရေႏြးၾကမ္းသည္ ဥပါဒ္ေပးႏိုင္သည့္ LDL ပမာဏကို (၅)ဆ၊ (၆)ဆခန့္ ေလွ်ာ့ခ်ေစ ၍ အက်ိဳးျပဳေသာ LDL ပမာဏအေပၚ တြင္မူ မည္သိ ု့မွ်အက်ိဳးသက္ေရာက္ျခင္း မရွိေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႔ရွိထားသည္။ လက္ဖက္ ေျခာက္ ခပ္ျခင္းႏွင့္ လက္ ဖက္ေျခာက္အိတ္ငယ္မ်ား စိမ္ေသာက္ ျခင္းသည္ အက်ိဳး ေပး မကြာ ျခားေသာ္လည္း လက္ဖက္ေျခာက္ခပ္ျခင္းက ပိုမိုသင့္ေလ်ာ္ သည္ဟု ပညာရွင္မ်ားကသံုးသပ္ၾကသည္။
လက္ဖက္ေျခာက္တြင္ Catechins ကဲ့သို့ေသာ ဓာတ္တိုးမႈဆန့္က်င္သည့္ ျဒပ္ ေပါင္းမ်ားပါဝင္ကာ ၄င္းတို့ကအသည္းမွ ကိုလက္စေရာထုတ္လုပ္မႈကို ေလ်ာ့က် ေစသည္။ ေလ့လာစမ္းသပ္ခ်က္မ်ားအရ ေသြးတြင္ကိုလက္စေရာပမာဏ ျမင့္မား ေနသူမ်ား ေရေႏြးၾကမ္းကိုေန့စဥ္ေသာက္ သံုးပါက (၃)ပတ္မွ (၆)လအတြင္း ကို လက္စေရာပမာဏ ေလ်ာ့က်လာေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရသည္။
သို့ရာတြင္ေရေႏြးၾကမ္းသည္ ေသြး တြင္းကိုလက္စေရာဓာတ္ ေလ်ာ့ခ်ရာတြင္ အဓိကသံုးႏိုင္သည္ဟု ပညာရွင္မ်ားမ ေမွ်ာ္လင့္ၾကေခ်။ ၄င္း၏ LDL ပမာဏ ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္မႈနည္းပါးေနျခင္းေၾကာင့္ ေရေႏြးၾကမ္းသီးသန့္ထက္ အျခားေဆး ဝါးႏွင့္ လူေနမႈစ႐ိုက္ကိုပါ တြဲဖက္ေျပာင္း လဲသင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳၾကသည္။ LDL ပမာဏတိုးျမႇင့္ရျခင္း၏ အဓိ ကအေၾကာင္းအရင္းမ်ားမွာ ေဆးလိပ္ ေသာက္ျခင္း၊ ေသြးတိုးေရာ၈ါ၊ အသက္အ ရြယ္ႀကီးရင့္လာမႈ၊ မိသားစုမ်ိဳး႐ိုးလိုက္ျခင္း ႏွင့္ စားေသာက္ေနထိုင္မႈပံုစံမ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္သည္။ LDL ပမာဏျမင့္မားေလေလ၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္း ေရာဂါ အျဖစ္မ်ားေလေလျဖစ္သည္။ ထို့ ေၾကာင့္ေရေႏြးၾကမ္းသည္ ကိုလက္စေရာ ပမာဏကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေသာ္လည္း ေဆးဝါး၊ ေလ့က်င့္ခန္း၊ လူေနမႈစ႐ိုက္ ေျပာင္းလဲမႈတို့ႏွင့္တြဲဖက္၍ ျဖည့္စြက္စာ အေနႏွင့္ အသံုးျပုဳျခင္းသည္သာ အသင့္ ေတာ္ဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ပါ သည္။

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text